Rinoplasti (Burun Estetiği)

Rinoplasti (Burun Estetiği)

Rinoplasti (Burun Estetiği)

Güncelleme Tarihi : 24-11-2023   

Burun, yüzün orta bölümünde yer alan ve yüz görünümünde çok önemli rolü olan bir organdır. Burnu yeniden şekillendirme ve yapılandırma ameliyatına rinoplasti denir. Ameliyat esnasında, eğer var ise, burun tıkanıklığı yapan burun içi kıkırdak eğrilikleri (septum deviasyonu) ve burun içi eti büyümeleri (konka hipertrofisi) gibi problemler de düzeltilebilir. Amaç; burnu hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir hale getirmektir.

 

Burnun yapısı

     Burun dıştan içe sırasıyla cilt, cilt altı, kaslar, kemik-kıkırdak iskelet ve mukozadan oluşur. Burun içinde burnu sağ ve sol bölmelere ayıran, septum adı verilen kıkırdak ve kemikten oluşan bir duvar mevcuttur. Burun iç kısım yan duvarlarda ise konka adı verilen ve solunum havasını ısıtıp nemlendiren işlevsel yapılar bulunur. Burun cildinin kalınlığı ameliyat sonuçlarını belirleyen en önemli unsurlardan birisidir. Ameliyat sonrası ince deri altındaki bütün değişiklikleri gösterir iken kalın deri yapılan değişikliklerin görülmesini engelleyebilir. En iyi sonuçlar orta cilt kalınlığı olan burunlarda alınır.

 

Rinoplastide amaç nedir?

     Ameliyatın esas amacı yüze uyumlu, doğal ve ameliyat olduğu belli olmayan bir burun yapmaktır. Eskiden olduğu gibi kalkık, burun deliklerini açığa çıkartan küçük ve oyuk burunlar artık tercih edilmemektedir. Her ameliyat daha iyi sonuç almak için yapılır fakat her ameliyattan mükemmel sonuç beklemek gerçekçi değildir. Rinoplasti de sonuç sadece cerrahın yeteneğine ve deneyimine bağlı değildir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, cilt durumu, kemik iskeleti, sigara içme, yara iyileşmesi ve anatomik yapısı da ameliyat sonrasını etkileyen faktörlerdir.

 

Hangi yaşta ameliyat yapılabilir?

     18 yaşını doldurmuş, büyüme yaşını tamamlamış hastalar estetik burun ameliyatı için uygun aday olarak kabul edilir.

 

Hasta seçimi neye göre yapılır?

     Rinoplasti öncesinde hasta seçimi çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Hastaya niçin ameliyat olmak istediğini sormak gereklidir. Gerçekle bağdaşmayan beklentileri olan, sanatçılara benzemek için ellerinde fotoğraflarla gelen kişilerin beklentilerini ayrıntılı şekilde konuşup, gerçekçi seviyeye getirmek gerekir. Hastaya ameliyatla ilgili gerçekçi ve doğru bilgiler verilir. Fotoğraflar çekilir ve bilgisayar başında ameliyatı yapacak cerrah ve hasta karşılıklı olarak istenen şekil hakkında konuşur. Bilgisayar ortamı hastanın ve cerrahın fikirlerini paylaşabileceği, beklentilerin ve sonuçların üzerine uzlaşabileceği bir ortam sağlar. Bilgisayardaki görüntünü ameliyat sonrası durum ile ilgili kesin ve garantili bir sonuç veremez. Bunun hastalar tarafından bilinmesi gereklidir.

     Ameliyat öncesi görüşmenin en önemli faydalarından biri hastanın beklentilerinin ve cerrahın bu beklentilerin ne kadarını karşılayabileceğinin ortaya konulmasıdır. Hastalar genellikle sosyal, kültürel, toplumsal vb. etkilerle gelişmiş olan kendi güzellik algılarına göre hareket eder ve güzel bir burnun nasıl görünmesi gerektiğine dair içgüdüsel görüşleri vardır. Cerrahın ise zor bir görevi vardır: Hastanın, toplumun ve cerrahın bizzat kendisinin beğeneceği bir burun yapmak. Cerrah, rinoplasti adayının dikkate aldığı noktaları belirleyerek hastasının gerçekçi beklentileri veya sıra dışı görüşleri olup olmadığını anlamaya ve ameliyat öncesinde burunda düzeltilmesi gereken deformiteleri belirlemeye çalışır. Bunu yaparken kişisel yargılarını, belirli kuralları, oranları, açıları ve geometrik ilişkileri göz önünde bulundurur. Kıkırdakların yapısını, var olan izleri; hastanın yaşını, cinsiyetini ve cildinin karakterini değerlendirir. Estetik ve anatomik değerlendirmeler sonucunda ameliyat planını hazırlar, hastanın ideal bir buruna sahip olması için bu plana uygun tekniği seçer.

 

Ameliyat ne kadar sürer?

     Rinoplasti ameliyatı burnun yapısına ve eşlik eden diğer patolojilere bağlı olarak 2 ila 4 saat arasında sürmektedir.

 

Ameliyat sonrası takip nasıl olur?

     Rinoplasti sonuçları önceden kestirilebilir bir ameliyattır. Hasta ilk 3 hafta daha sık olmak üzere ihtiyaca göre belli aralıklarla muayene edilir. Rutin takip protokolü hastayı 1.ay, 3. ay, 6. Ay ve 1.yılda kontrol etmek şeklindedir.

 

Burun estetiği fiyatları nedir?

Daha detaylı bilgi, randevu ve işlem fiyat bilgisi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

0 530 852 852 2

kbb@emreerkilet.com.tr